Sunday, July 9, 2017

City of Elmina by Sime Darby

 
 
Hi korang, ngah buat ape tu?
Hehehehe.. Korang pernah dengar Elmina tak?
Alaaa projek mega under SIME DARBY kat area Denai Alam tu
Arini saje adek bawak pi tengok umah dia dah siap
Pastu nyinggah le kami pi tengok Show House
 
Perghhhhh.....
Aku masuk lam umah je aku dah nak fengsan
Serious lawo seyh ID umah nie
Tak terpikir lansung nak wat design cenggini
Kena bagi 5 star kt ID dia lerrrr
 
Umah nie ada 4+1 room
Pastu jenis open concept
Dari ruang bawah hingga la ruang belah atas tu jenis open
Paling best dari bilik tido boleh ngintai orang kt bawah hokkay
 
OK moh tengok gambar baru puashati
 
ruang parking leh muat 4 biji keta

 
Luas sgt ngko

 
Sliding door pattern dahulukala.. Stylo

 
Pintu Utama yang lebar

 
Ruang yang superb luas

 
Ruang living area bersebelahan dining area & dry kitchen

 
Rak tv nie ohsemm

 
Ruang menonton bersebelahan open dry kitchen..

 
Laluan terus ke Wet Kitchen

 
Ruang makan berhadapan ruang dry kitchen

 
8 seater kerusi

 
Modern + Elegant

 
Dari ruang nie nampak ruang sebelah master bedroom dan ruang belajar di tingkat 2

 
Stylo kan, nampak master room

 
Aku adore ngan meja marble ni

 
Nampak juga ruang belajar di tingkat 2

 
Aku tak boleh masak sambal petai kt dry kitchen, mau 1 umah bau kang sbb umah jenis open.. ahaha
 

 
Fateh so excited, budak pun tau apa itu Ohsemmmm

 
Stor kecil di bawah tangga

 
Bilik bawah.. Sesuai untuk ibu ayah yang duduk bersama-sama

 
Bilik air sebelah bilik tidur bawah

 
so canteek almari berlaci2 itu

 
Taman kecil di belakang bilik

 
boleh letak kerusi + meja taman di sini

 
Serius canteknyaaaaa.. Buat gathering syiok nieee

 
Hi cik abang di atas, meh turun makan.. {verangan}

 
Dry kitchen dia fully marble.. perghh

 
Ruang master room & ruang santai bertembung

 
Tangga yang sangat lebar dan cantek

 
Semua item di masukkan dalam cabinet.. kemas nampak

 
Wet kitchen yang comel.

 
Walo comei tapi praktikal

 
Bilik comei nie sesuai untuk pembantu rumah

 
Washing machine + dryer yang tersembunyi di balik cabinet

 
OK, aku snap full

 
Bilik air di dapur

 
Walau bilik air kecil tapi still praktikal

 

 
Ruangan di Wet kitchen

 
Tutup je pintu kt Wet kitchen nie terus tak nampak depan.. Good

 
Naik susur tangga nampak plak bahagian sana

 
Ruang atas diajdikan Perpustakaan Mini

 
Cozy..

 
Nampak je org berlingkau tido.. kihs {verangan}

 
Bilik no 3

 
Bilik air no 3

 
Bilik no 3 pun besar macam Master room

 
Wardrobe menawan

 
Fateh so excited tgk umah lawa

 

 
Bilik no 4

 
Bilik no 4

 
Wadrobe no 4

 
Ku adore kipasnya ala-ala daun

 
Masa naik tangga nampak Fateh di sebelah sana.. Cakkk

 
Laluan ke Master Room.. siap jendela

 
Nampak tu, ada budak excited nk baca buku

 
bilik air Master Room siap Bathtub ko

 
Suke color bilik air nie.. GREY

 

 
Master Room.. Besor!!!

 
Rasa bagai di Surga!

 
Lawonye lahai dr jendela nampak bini masak apa kt bawah.. {verangan}

 
"mama masak ape tuhh"

 
Kalo wat small event nie nice kan

 
Ku pikir jenuh nak lap tingkap nieh

 
Black & White.. Minimal is ohsemm

 
Jenguk je anak-anak2 blajo ke idok dr bilik tidur kite

 
"Abg, naik tido" {verangan}

 
Tak jemu aku dok belek umah nie

 
Lantai pun cantek

 
Ku cuba snap keseluruhan rumah

 
Aku nak carik la meja makan cenggini.. Stylo {kumpul duit}

 
Ehhhh.. Kenapa canteeeek sangat ekkkkk!!!
Amcam?? Tergoda tak?
Kalo dah tergoda leh laa jenguk kat sini
 
 
OK tataaaaaaaa...
 


No comments:

Post a Comment