Saturday, January 28, 2017

Review ~ Condo D'Savoy, A Famosa Resort


As-Salam.. Hi.. Tengah ghajin nak bagi review nie
Maklum laaa setiap minggu berjalan.. 
Rezeki kami, adik ipar ngan kakcik blanjer kami melepak kat A Famosa
konon suh bawak abah jenjalan Melaka bila turun kenduri kawen adik Ash..

Apakan daya, abah tak berapa sihat,
Jadi kami sajalah yang melepak di sini.

Condo D'Savoy A Famosa Resort

3 bilik tidur (berhawa dingin)
Bilik tidur utama ada pintu akses ke balkoni
semua bilik terdapat 2 katil King (fuyyohhhh)
2 bilik air
ruang tamu
ruang makan
meja 6 kerusi
Sofa 
dapur
peti ais
balkoni
tuala
sabun mandi

Harga : RM 400 - RM450

HP : John ~ 012 238 4412 
(Cakap je nama Fila, mesti dpt special.. hahaha)


View dari aras 19
Ruang makan

Ruang tamu

Bilik Tidur ketiga


Bilik tidur kedua

peti ais comel

Bilik tidur utama

Bilik tidur utama

Bilik tidur utama ada pintu  akses ke balkoni
Dari segi kelengkapan memang best, serba lengkap,
dah ala-ala hotel dah..
Bersih pun bersih
kelebihan cam biasa laa ada kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak.
Kalo ikutkan rate ku bagi 4 bintang.
Yeaahhhh!!

Wednesday, January 25, 2017

Steamboat Empire, Cyberjaya


As-Salam,
Hi korang.. Arini dah gaji.. Cam biase kalo hari gaji mesti nak cuba makan kt port baru kan.
itulah kitorang nye perangai.. Hahaha
Saje ngetest..
Jejiran den ada port heaven untuk penggema steamboat di Cyberjaya
Aku nie bukanlah fan steamboat sangat tapi sebab dek tuan suami sebok nau nak pi 
ku pun turutkan ajerrrr....

Lokasi tempat makan ni terletak di : 

Gem In Mall, Persiaran Sepang, Cyber 11
63300 Cyberjaya
Highlights info row image
03-8320 9881
Highlights info row image
Halal restaurant · Buffet restaurant
Clock Hours 10:00 - 22:00


Korang jangan salah pergi plak, dia ada 2 sesi jePagi jam 11.00 pagi - 3.00 petangPetang : 6 petang - 10.00 malam


Kalo dah sebut pasal steamboat korang tau la kan 

betapa banyaaaak pilihan makanan berasaskan seafoodMenu paling mantop kat sini korang kena amik GRILL dia
Paling best korang tak payah nak susah2 menggrill
Chef nya akan tolong grill kan utk korang

Korang pilih je apa seafood yang korang nak grill
then bagi kat waiter tu
JANGAN LUPA BAGI NO MEJA KORANG
Pastu kalo dah siap dia akan hantar terus ke meja korang
Dia punya penangan
Fuhhh.. A++++++


Lagi satu menu mantop kesukaan den adalah AISKRIM DURIAN dia..
Sampai 5 mangkuk ku makan
Memang tak senonoh betul laaaaa...
Benda dah namanya BUFFET kaan
Kita hantam sajalaaaah!!!


Untuk yang nak ber gathering memang sesuai sesangat
Tempat superb luas
Tak sempit
Jarak antara meja pun selesa
Ada mini playground dalam restoran 
So korang leh makan ngan selesa 
Sambil anak korang main gelongsor..
Diorg pakai induction cooker..
brand VEES lagi kata ko!!
Jadi memang bersih dan kemas jee
Takde laaa berjelaga lobang idong ko kena api panas..
Bhahahahaha...

Meh laa tengok gambo, itu je sebenonye korang nak kan....