Thursday, March 16, 2017

Pusat Rawatan Sonotron Tawakal, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi, Selangor

Abam yang excited bile kena sonotron

Selsema & batuk ...
Adoidoidoi... Poning kopalo makcik nie..
Anak bujang den dah kono batuk selsema seminggu haaaa
Tak baik-baik, seminggu jugak laaa dia tak boleh tidur malam sebab hidung sumbat & batuk..
Nie gara-gara papanye suka sangat cium dia
Papa pun satu, dah tau kena selsema jangan laaa dok cium anak..
yang kena menjaganya mesti laaa si mama kan...

Masa call Pusat Rawatan Sonotron nak set appointment
Skali adik manis tu bagitau mereka dah berpindah beroperasi di Seksyen 8, Bangi
Diorg start mulakan operasi kat sini Januari 2017 lagi
Nak senang cari adalah sebaris ngan Restoran FizoMawar 
paling spesifik adalah di ata kedai motor YAMAHA

Waaaahhh, gumbira hati den sebab dah makin dekat ngan Putrajaya
Takdelaaa jauh nak pi kat Bangi lama tu ngan hadap jammed teruk..
Bila dah set appt hari ni, pegi laa kami ke sana waktu lunch hour..

Pergi tempat baru nie rasa best sangaaaat..
Lebih calm dan lapang..

Sonotron Tawakal, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi

Fateh sampai je sini nampak plak patung angin tu
Habes dikaco nye budak lain nak main
Nak tak nak terpaksalah budak tu mengalah pd Fateh
Bertuah nye budok!

Yeaaahhh.. Akhirnya berjaya merampas dar adek comel.. Bertuah.!

Alhamdulillah, Fateh selama dapatkan rawatan melalui kaedah Sonotron nie
sangat mudah, tak pernah lagi dia menangis cam anak-anak yang lain.
Dia kagum ngan bunyi sonotron tu ngan laser yang terpancar,
terkedip-kedip mato eh melihat.

"baiknye lahai baby nie tak nanes langsung.. biase semua budak nanes dah" - puji si kakak manes
Ku suka wat rawatan Sono nie sebab ia tidak memerlukan sebarang ubatan
dan Fateh plak jenis calm bila terima rawatan nie
Tak perlu laa aku bersilat gayung bagai bile nak kasi dia ubat ke hape.
Kesan paling best sebab lepas je terima rawatan dia akan berak lendir/kahak dengan banyaknya.

Molekul yang terhasil dari pancaran sono tersebut akan meleraikan 
virus-virus yang bersarang di dadanya..
Memang jelas ku tengok pada najisnya lendir / kahak keluar dengan banyakkan
Jadi anak bujang den nak bernafas pun dah senang.. Yeahhhh

Nak tengok keletah abam masa wat rawatan nie?
Moh lerr..

Bilik rawatan yang sangat bersih

Kite dudukkan plak yea

Terlentang gini pon dia tetap cool.. hehehe
video

video

No comments:

Post a Comment