Tuesday, March 14, 2017

Warung Gulai Omak Den, Labu, N9

Suke lauk-pauk kampung tak?
Kalo korang memang jenis layan lauk-pauk kampung
Korang patut try kt tempat makan nie. 
Terletak bebetul di hadapan persimpangan
Kompleks Pendidikan Nilai, N Sembilan
Lauk dia korang leh tengok kt menu bawah nie
Aku yang memang giler lauk kampung
memang le layan ngan lauk cenggini
Paling best ada air sirap PERCUMA ko!
Aku memang laa suka air sirap
Kalo kenduri kendara hidang air sirap
ntah bape cawan laa aku dok ulang minum. Bhahahaha..

nie laa lauk-pauk yang sempat kami order untuk makan tengahari

OK berbalik pada citer lauk kampung nie
Nama pun dah Gulai Omak Den jadi dia hidangkan masakan panas Nismilan laaaa
Kalo ikut tekak den yg memang anak Jati Noghoghi nie
So ku kasi 4 bintang yeaaahhhh..

Ikut citarasa tekak den laa
Dia nye sambal sotong, hamboihhhhh
Melantun-lantun podeh heh!
Tapi ghaso memang chenggini haaaaaa..

Kalo dari jalan utama memang nampak laa signboard nie

Korang kena try sambal sotong, gulai lemak ikan keli salai,
Daging salai masak lomak, ayam salai masak lomak,
Adoidoi semuo eh masak lomak laaa
Aku nak bagi A+++ kat sambal belacan eh
Merecik peluh ko dibuat eh!

Balik dari Pusat Data Enstek ku siap bungkuih
daging salai & ayam salai masak lemak utk orang tersayang
Kesian plak kan kite dah ghase makan sedap2 tapi orang kat umah tak merasa
apa yang kite makan sedap tuh..

Tak lupa tadi ku try Cendol Pulut Jagung
Bos den plak try Cendol Durian
Perghhhhhh.  Layanzzz laaa ko sebab hari tengah panas lit lit!

Kalo korang nak tau kedai nie memang super fullhouse kalo time lunch hour
Jadi kami pon pergi laa selepas lunch
Ingat takde orang la kan..
Ade jugak...
Tapi foto-foto kata bawah nie ku ambil selepas balik kerja
So memang la takde orang
Ku mai singgah balik pon nak menapau je laaa..

OK laaaaaa, jom tengok gambo plak haaa

suasana dalam warung


FREE Air Sirap yang dibuat penuh-kasih sayang








OK kalo korang pi Pusat Pendidikan Nilai jangan lupa singgah kat restoran nie yaa..

Waktu operasi :

WARUNG GULAI OMAK DEN
10.00 pagi - 6.30 petang
Sabtu - Khamis
Jumaat TUTUP


Adios Amigos!


2 comments:

  1. Torbaik... patut ko cuba siput sedut...

    ReplyDelete
  2. nanti ado kojo kek sano den cubo plak tu

    ReplyDelete